Leert uw bedrijf wel alles van incidenten en near misses?

Leert uw bedrijf wel alles van een incident? Analyseert uw bedrijf wel eens near misses? Heeft u een groot incident gehad en is de falende voorziening vastgesteld? Vraagt u zich af of er misschien nog achterliggende oorzaken zijn? Wilt u verder kijken dan alleen de falende voorziening of de menselijke fout?

Een Tripod analyse brengt dit overzichtelijk in beeld, waarmee u beter voorbereid bent om toekomstige incidenten te voorkomen. Want voorkomen is beter dan genezen!

Tijdens de training wordt de Tripod bèta incidentanalyse methode uitgelegd alsmede hoe een incidentenonderzoek uit te voeren. Met een aantal interessante casussen zal deze kennis direct praktisch worden toegepast.

Deze training is al meerdere keren gegeven (in 2021 en 2022 al vijf keer) en krijgt steeds een beoordeling van hoger dan een 8. Enkele reacties waren als volgt:

“Prima, goede praktische insteek, bruikbaar voor mijn werkpraktijk”

“Prima verhouding tussen theorie en praktijk”

Tweedaagse training in Incidentenanalyse met behulp van Tripod bèta

Tijdens de 2-daagse training krijgt u de basis van de basis van de Tripod beta methode uitgelegd. Daarna gaat u zelf aan de slag met relevante voorbeelden, waardoor u de eerder opgedane kennis kan toepassen.

De opzet van de workshop (onder voorbehoud van wijzigingen):

Dag 1:  09:00 – 17:00

Introductie training en incidentenanalyse, introductie TRIPOD principes, HET diagrammen/oefening, introductie typen barrières/oefening, analyse falende en missende barrières (active failure/preconditions/latent failure)/oefening, groepsoefening: twee casussen en discussie

Dag 2:  09:00 – 17:00

Grote groepsoefening, Basis Risico Factoren, groepsoefening en ruimte voor casussen van cursisten, TRIPOD analyse praktijk.Groepsoefening en ruimte voor casussen van cursisten, Bespreking en discussie, evaluatie

Deze training wordt gegeven door Marco van de Pavoordt, hij doet al meer dan 15 jaar incidentenonderzoeken en is gastdocent op de Hogeschool Rotterdam.

Deze training kost € 1.450,– ex BTW. Inclusief lunch, cursusmaterialen en een certificaat van deelname. Tevens is een volledige licentie inbegrepen voor 3 maanden op de TR2 software voor Tripod incidentenanalyse.

De training gaat door bij minimaal 5 aanmeldingen. Wij hanteren een maximale groepsgrootte van 15, hierdoor blijft er genoeg individuele aandacht voor de deelnemers. Deze training kan als gevolg van Corona mogelijk afgelast worden.

Benieuwd wanneer de volgende training is?
Klik dan hier!

Referenties

Wat opdrachtgevers over ons zeggen

In de loop der jaren hebben vele opdrachtgevers hun weg gevonden naar Kuiper & Burger.

Lees de referenties

Enough
Johma