Ga omhoog

Revisievergunning?

Of liever een snellere manier om overzicht te krijgen?

Klanten gaan mee met hun tijd en hebben vaak plannen te over.  Die plannen worden meestal dan ook vergund. Na zoveel jaar hoor je dan vaak van handhavers en vergunningverleners dat er een revisievergunning moet komen, omdat er geen overzicht meer is in de vergunningen.

 

En sinds 2010 komt daar vaak nog het nuttige, maar taaie Activiteitenbesluit bij. Op een aanvraag voor een revisievergunning zit echter bijna geen klant te wachten, helaas (?). Op het moment ben ik bezig met een project voor een klant om dat overzicht te maken. Dat volgt vanuit hun wens (en ISO 14001) om goed zicht te hebben op hun verplichtingen en de uitvoering daarvan.

 

Stukje borstklopperij: stiekem vind ik het overzicht zo handig worden, dat deze werkwijze best iets kan zijn voor andere bedrijven. Of voor handhavers en vergunningverleners die last van hun rug krijgen van het sjouwen met al die vergunningen/meldingen/het Activiteitenbesluit/Activiteitenregeling. Heeft jouw bedrijf ook de vraag gekregen of er niet een revisievergunning kan worden opgesteld?


Heeft jouw bedrijf ook behoefte op zicht op de verplichtingen en de opvolging daarvan?Wordt je als vergunningverlener/handhaver gillend gek van al die verschillende voorschriften die gelden (heb je al om een revisievergunning gevraagd) en wil je nu een makkelijker/sneller overzicht. Neem dan gerust even contact op. Even kennismaken kost immers alleen een beetje tijd.

 

Geschreven door Anne van Hagen-van Rooijen