Ga omhoog

Tweede wetgevingsupdate op 26 november:

Waar staan we nu met de Omgevingswet?

Na een succesvolle eerste wetgevingsupdate in het voorjaar organiseren VNG, programmadirectie Eenvoudig Beter van het ministerie van BZK, en het programma Aan de slag op 26 november een tweede wetgevingsupdate.

 

Voor de zomer is de Invoeringswet naar de Tweede Kamer gegaan, net als een aantal aanvullingswetten. De behandeling wordt dit najaar verwacht. De AMvB’s zijn onlangs naar de Tweede kamer gegaan. Kortom, hoog tijd voor een tweede wetgevingsupdate. We geven u tijdens deze update een stand van zaken met een vertaalslag naar uw dagelijkse praktijk.

 

Verloop van de dag

In een plenair openingswoord blikken wij terug op het laatste half jaar en krijgt u inzicht in waar we nu staan met het wetgevingsproces, welke onderdelen van de wet- en regelgeving klaar zijn en wat er nog aankomt. Om de Omgevingswet toepasbaar te maken in de praktijk hebben wij de workshops onderverdeeld in vier thematische sporen waaruit u kunt kiezen:

  • Bestuurlijke afwegingsruimte
  • Overgangsrecht, transitie en bruidsschat
  • Invoeringswet en AMvB’s
  • Van regels naar dienstverlening

Bij elke workshop wordt aandacht besteed aan wat er in de wet is opgenomen en wat dat betekent in de dagelijkse praktijk.

 

Locatie en tijd

De Mariënhof, Kleine Haag 2, 3811 HE Amersfoort, 13.00 uur tot 17.00 uur.

 

Doelgroep

Programmamanagers en juristen die zich met de Omgevingswet bezig houden bij gemeenten, omgevingsdiensten, veiligheidsregio’s, GGD-GHOR regio’s, provincies, waterschappen en rijkspartijen.

 

Kosten

Geen.

 

Meer informatie

Aanmelden via het aanmeldformulier Volledige uitnodiging en programma Organisatie: 
VNG, Ministerie van BZK (Eenvoudig Beter en Aan de slag)

 

 

bron: Omgevingswetportaal

Foto: Edwin van Buuringen