info@kuiperburger.nl +31 (0)85 - 044 26 00
Ga omhoog

Persbericht: Nationaal Energiedebat: welke partij maakt 'Parijs' waar?

Op 9 maart vindt in Nieuwspoort het Nationaal Energiedebat plaats.

In de ontknoping van de verkiezingsstrijd gaan zes kandidaat-Tweede Kamerleden met elkaar in discussie over de transitie van fossiele naar duurzame energie. Wat gaan de Nederlandse politieke partijen doen om de klimaatdoelstellingen van Parijs waar te maken?

 

“We zijn niet goed op weg om het klimaat onder controle te krijgen,” aldus milieudeskundige Jan Paul van Soest. Volgens hem is dit de kern van het energie- en klimaatdebat: “Blijven we doorbomen over welke opties we het liefst afwijzen terwijl we toch de tweegraden-doelstelling zeggen te willen halen, of gaan we écht sturen op CO2-reductie?”

 

Op donderdagavond 9 maart leidt Van Soest het Nationaal Energiedebat 2017 in Nieuwspoort, het politieke perscentrum in Den Haag. Zes topkandidaten in het duurzame veld van verschillende partijen gaan met elkaar in debat over de meest prangende en specifieke klimaat- en energievraagstukken. 

 

Van links tot rechts zullen de kandidaat-Tweede Kamerleden hun meningen geven over de drie volgende onderwerpen: centraal versus decentraal beleid, financiering en innovatie. Voorafgaand aan deze debatrondes worden de thema’s inhoudelijk ingeleid door experts op dit gebied, zoals Itske Lulof (Triodos Bank) en Michael Boddeke (Cooperatie Hoom, coöperatie van lokale energiecoöperaties). 

 

De finale van deze Haagse avond is het grote verkiezingsdebat tussen alle aanwezige partijen. Hierbij is de hoofdvraag: “Op welke manier gaan jullie bij regeringsdeelname de klimaatdoelstellingen van Parijs halen?” 

 

De avond wordt georganiseerd door de VVM, netwerk van milieuprofessionals en duurt van 18:30 tot 21:45. U bent van harte welkom bij deze energieke en duurzame strijd om de Tweede Kamer. Voor meer informatie en aanmelden: www.vvm.info/nationaalenergiedebat

 

Bron: VVM

Foto door: Nicholas Jones