Ga omhoog

Of het nu stof, lucht of akoestisch onderzoek is, Kuiper & Burger is er in thuis

Gedegen graafwerk moet zijn tijd hebben, als het resultaat maar goed is. Dat is de mening van Frans Otten, die als advocaat Steenkorrel bijstaat. Otten schakelt bij zijn procedures regelmatig Kuiper & Burger in en is zeer over het ingenieursbureau te spreken.  Frans Otten is advocaat bij CMS Derks Star Busmann in Utrecht. “Ons kantoor is eigenlijk de huisadvocaat van Steenkorrel”, licht Otten toe. Steenkorrel is een in Amsterdam gevestigde groep die zich voornamelijk bezig houdt met recyclingactiviteiten, met productie van betonmortel en die producten levert voor funderingen in de wegenbouw. Voor Steenkorrel doet Otten de milieuzaken. “Daar valt bijvoorbeeld het aanvragen van vergunningen onder, maar ook kom ik in actie als de Provincie zijn werk niet goed doet of er tegen Steenkorrel geprocedeerd wordt. Soms is het aanvallen, soms verdedigen.”

Overwinning

Een zaak die onlangs nog door Otten werd gewonnen voor Steenkorrel, betrof een bedrijf in Amsterdam, waaraan de Provincie een vergunning had verleend voor het breken van puin en maken van betonmortel. “Daartegen hebben wij voor Steenkorrel geageerd. We vonden dat de Provincie zijn huiswerk niet goed had gedaan en waren van mening dat het besluit van de Provincie niet voldeed aan het Besluit luchtkwaliteit.” De toetsen die de Provincie heeft uitgevoerd vond Otten niet deugdelijk. Bovendien was de concentratie van stikstofdioxide en zwevende deeltjes onjuist bepaald. Uiteraard heeft de raadsman de benodigde technische gegevens en onderbouwing voor zijn zaak niet uit zijn blote hoofd op papier gezet. “Voor dat soort zaken werken wij al jaren samen met Kuiper & Burger. Tot volle tevredenheid overigens.”

Gedegen advies

Kuiper & Burger levert aan Otten een gedegen, goed onderbouwd technisch advies over een milieuaspect dat betrekking heeft op Steenkorrel. “Of het nu stof, lucht of akoestisch onderzoek is, Kuiper & Burger is er in thuis. Voor zover ik weet werkt Steenkorrel ook alleen met hen samen als het om milieuzaken gaat. Het bureau heeft vrijwel alle expertises in huis.” In de praktijk betekent dat dat het bureau bijvoorbeeld vergunningaanvragen voorbereidt, of een technisch bezwaar van een tegenpartij bekijkt voor Otten. “Ik wil dan van ze weten of de tegenpartij bijvoorbeeld een sterke zaak heeft, of ik vraag om toelichting op bepaalde punten. De stukken die Kuiper & Burger levert zijn altijd van hoge kwaliteit en het getuigt van kennis van zaken. Verder zijn ze er sterk in om op een begrijpelijke manier technisch complexe zaken te verwoorden. En in de gevallen die nadere uitleg behoeven, vraag ik daar om, en krijg ik die ook. Zo houdt je elkaar scherp. De vertaalslag maken van complex naar begrijpelijk is erg belangrijk in het soort zaken dat mijn kantoor behandelt.” Otten prijst ook de informele sfeer die de samenwerking met Kuiper & Burger kenmerkt. “Het zijn prettige mensen om mee samen te werken. Wat mij betreft gaan we dus op dezelfde voet met elkaar door.”