Ook deze winter luidt er vanuit de overheid nog steeds een dringend advies om zoveel mogelijk thuis te werken. Veel thuiswerkers verbruiken deze winter niet alleen meer stroom, maar bij hen staat deze winter de verwarming in huis waarschijnlijk ook vaker en langer aan wat zorgt voor extra stookkosten.

Uit onderzoek van EasySwitch.nl blijkt dat 88% van de Nederlanders daarom verwacht dat de energiekosten van thuiswerkers dit najaar hoger worden.

Normaal gesproken verbruikt een gemiddeld huishouden in de winter al een derde meer elektriciteit en tot wel acht keer meer gas, terwijl de verwarming meestal alleen in de avond aan staat. Aangezien veel mensen deze winter vanuit huis werken is er geen sprake meer van piekmomenten, maar ligt het algemene energiegebruik de hele dag door hoger. Dit betekent dat de energiekosten in de koude maanden van herfst en winter van 2020/2021 gemiddeld zo’n 115 euro per maand hoger kunnen uitvallen voor thuiswerkers.

Uit onderzoek van EasySwitch.nl blijkt dat ruim 55%van de Nederlanders vindt dat werkgevers een deel van de energiekosten moeten betalen wanneer hun werknemers deze winter vanuit huis werken.

Bron: Energienieuws

Geef een reactie