Geen onnodig tijdverlies door op en neer bellen over wat nu precies waarmee bedoeld wordt. Dat is in een notendop het grote voordeel van Kuiper & Burger als het aan Rob Wiesehahn van Omya ligt. “We kunnen meteen door met ons eigen werk zodra we iets van Kuiper & Burger krijgen aangeleverd.”  Rob Wiesehahn heeft net de hoorn op de haak gelegd met Rijkswaterstaat. “Ze complimenteerden ons met het goede werk dat Kuiper & Burger verricht heeft voor de IPPC-richtlijn. Mooier kun je toch niet krijgen dacht ik!” Wiesehahn, safety, environment & security coördinator bij Omya Netherlands B.V. is blij dat hij ooit de keuze maakte om op milieugebied met het bureau samen te werken.

Complimenten

Omya is een op- en overslagbedrijf en producent van calciumcarbonaat. “Dat wordt uitsluitend gebruikt in de papierbranche als vulmiddel en coating”, licht Wiesehahn de activiteiten van zijn bedrijf toe. Het bedrijf heeft in Moerdijk een productielocatie waar zo’n 300.000 ton calciumcarbonaat wordt geproduceerd en zo’n 2 miljoen ton calciumcarbonaat slurry wordt doorgezet. Kuiper & Burger kwam bij Omya in beeld toen Wiesehahn daar ging werken. “Ik heb zelf een milieukundige achtergrond en kende hun naam al. Via een ander bedrijf zijn we toen in contact gekomen met Kuiper & Burger, die toen nog via een intermediair werkten. Dat bedrijf is destijds weggevallen, en toen hebben we direct met hen contact gezocht.” Het bureau verricht voor Omya verscheidene diensten op milieuvlak. “Enige tijd geleden wilde we een MER-procedure starten. Dat ging uiteindelijk niet door, maar de samenwerking verliep toen al zo goed, dat we ze hebben gevraagd om de verplichtingen omtrent de IPPC-richtlijn voor ons te regelen.” Wiesehahn ontving over die rapportage niet alleen van Rijkswaterstaat een compliment over het geleverde werk, maar ook van de Provincie zelf. “Daarnaast hebben ze ook voor de aanvraag van een revisievergunning ons bedrijf getoetst aan het Besluit luchtkwaliteit en zijn ze een klankbord bij lastigere vraagstukken.”

Kwaliteit staat op één

De belangrijkste reden om te werken met Kuiper & Burger vindt Wiesehahn de kwaliteit die het bureau levert. “Snelheid maakt in onze tak van sport niet zoveel uit. Je hebt toch te maken met langdurige vergunningtrajecten. Dan is het belangrijker dat iets goed gebeurt, dan snel. Nu is het zo dat wanneer Kuiper & Burger met een stuk komt, wij meteen kunnen doorgaan met ons eigen werk. Er hoeft niet op en neer gebeld te worden over die rapporten. Ze zijn helder, duidelijk en grondig opgesteld.” Ondanks dat snelheid niet het hoogste goed is, is Wiesehahn er wel over te spreken bij Kuiper & Burger. “Ze zijn relatief sneller en effectiever dan grotere bureaus. Die schakelen vaak wat langzamer, en ze zijn wat onpersoonlijker. Dat trekt me ook in Kuiper & Burger, dat persoonlijk contact. Vaak is degene die je aanvankelijk aan de lijn krijgt, ook je contactpersoon in de rest van de procedure. Dat is prettig.”

Zo lang Wiesehahn de beslissing binnen Omya neemt wie in te huren voor milieuvraagstukken, dan blijft het wat hem betreft dus Kuiper & Burger. “Ik ken eigenlijk geen ander bureau dat het werk beter zou kunnen.”