info@kuiperburger.nl +31 (0)85 - 044 26 00
Ga omhoog
Afbeelding Bouwleges - Niet altijd terecht

Bouwleges - Niet altijd terecht

Is het mogelijk bezwaar te maken tegen legeskosten?

Je wilt bouwen en vraagt daar netjes een vergunning voor aan. Het traject loopt bepaald niet volgens het boekje maar de rekening voor de bouwleges is gewoon betaald. Is er mogelijkheid tot bezwaar?

Lees meer >

Ga omhoog
Afbeelding Pyrolyse - Duurzame Energie

Pyrolyse - Duurzame Energie

De duurzame optie voor uw afval

In het kader van duurzame energieopwekking wordt naast de bekende voorbeelden als zonne-energie en windenergie veel ontwikkeld. Een voorbeeld daarvan is pyrolyse van biomassa, een interessante en veelbelovende techniek die een alternatief biedt voor verbranden. Doormiddel van pyrolyse kan energieopwekking gecombineerd worden met materiaalterugwinning.

Lees meer >

Ga omhoog
Afbeelding Bijhouden wet- en regelgeving

Bijhouden wet- en regelgeving

Bent u op de hoogte van alle voor u geldende wet- en regelgeving?

Voldoen aan wet- en regelgeving is geen eenvoudige taak voor veel bedrijven. Het is moeilijk om het overzicht te bewaren en specifieke kennis over de toepasbaarheid of relevantie van wijzigingen ontbreekt vaak. Toch wordt er van bedrijven verwacht dat zij voldoen aan geldende regelgeving en dat zij op de hoogte zijn van wijzigingen hieromtrent. Helemaal “compliant” zijn, is dan ook een flinke uitdaging.

Lees meer >

Ga omhoog
Afbeelding Carbon Capture

Carbon Capture

Duurzame energie opwekken door CO2 af te vangen.

Nederland wil de negatieve effecten en het gebruik van fossiele energiebronnen zoals steenkool, aardolie en aardgas terugdringen. Dit enerzijds om CO2 uitstoot te reduceren en anderzijds om een meer duurzame energieproductie te creëren. Om dit te bereiken kan bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van CO2-afvang, oftewel Carbon Capture and Storage (CCS).

Lees meer >

Ga omhoog
Afbeelding Kuiper & Burger heeft weer een nieuwe partner

Kuiper & Burger heeft weer een nieuwe partner

We verwelkomen Artos Milieu- en Omgevingsadvies.

Verheugd en met gepaste trots kunnen wij aangeven dat op 10 november 2017 Marco van de Pavoordt en Kristel Stassen een samenwerkingsovereenkomst hebben getekend tussen Kuiper & Burger en Artos Milieu- en Omgevingsadvies.

Lees meer >