info@kuiperburger.nl +31 (0)85 - 044 26 00
Ga omhoog
Afbeelding We komen op TV

We komen op TV

De Barometer op RTL Z

In de Barometer worden ondernemers gevolgd, die de ins en outs van hun bedrijf met de kijkers willen delen. Samen met presentatrice Annemarie Brüning en hoogleraar Bart Bossink worden bedrijven geanalyseerd aan de hand van Bart’s Barometer.

Lees meer >

Ga omhoog
Afbeelding Gastcollege Hogeschool Rotterdam

Gastcollege Hogeschool Rotterdam

Toekomstige procestechnologen

Met veel plezier delen wij mee dat Marco van de Pavoordt en Bozena Aeijelts Averink op 31 mei 2018 een gastcollege hebben gegeven aan studenten van de opleiding Chemische Technologie van de Hogeschool Rotterdam (Rotterdam Mainport Institutie).

Lees meer >

Ga omhoog
Afbeelding Tijdelijke Natuur en Toekomstige Bedrijvigheid / Woningbouw / Wegen:

Tijdelijke Natuur en Toekomstige Bedrijvigheid / Woningbouw / Wegen:

Een onverwacht team

Samengeknepen billen als op uw braakliggende terrein een quickscan flora en fauna wordt uitgevoerd? Dure beheersmaatregelen nemen om maar te voorkomen dat beschermde plant- en diersoorten zich vestigen? Steeds terugkerende nachtmerries over korenwolven die ontwikkeling van uw bedrijf, woonwijk of weg onmogelijk maken? Dat hoeft niet.

Lees meer >

Ga omhoog
Afbeelding Tijdelijke Natuur en natuurdoelstelling / kwaliteit leefomgeving / participatie / verbeterd contact met gebiedsontwikkelaars:

Tijdelijke Natuur en natuurdoelstelling / kwaliteit leefomgeving / participatie / verbeterd contact met gebiedsontwikkelaars:

Een onverwacht team

U heeft ze vast wel binnen uw gemeente of (haven)gebied. Die terreinen die bestemd zijn voor woningbouw, wegen, bedrijventerrein of agrarisch gebied, waar al jaren niets mee gebeurt. Terreinen waarvan u wel weet dat de ontwikkeling daarvan nog even gaat duren, omdat er nog geen ontwikkelaar is of omdat de marktomstandigheden nog niet gunstig zijn. Vanuit het (grond)exploitatieplan heeft u er wel onderhoud en kosten aan. Het terrein moet immers een paar keer per jaar worden bewerkt om geen aantrekkelijke vestigingsplaats te worden voor beschermde flora en fauna. U wilt immers niet in een procedure terecht komen waarbij de ontwikkeling van het terrein vertraagd of moet worden afgesteld vanwege beschermde flora of fauna. Een jaarlijks terugkerende kostenpost dus die best op kan lopen als u veel van dit soort terreinen heeft. En dit zijn nou net ook de terreinen waarover veel burgers klagen. Dat hoeft niet.

Lees meer >

Ga omhoog
Afbeelding Bouwleges - Niet altijd terecht

Bouwleges - Niet altijd terecht

Is het mogelijk bezwaar te maken tegen legeskosten?

Je wilt bouwen en vraagt daar netjes een vergunning voor aan. Het traject loopt bepaald niet volgens het boekje maar de rekening voor de bouwleges is gewoon betaald. Is er mogelijkheid tot bezwaar?

Lees meer >